Bijeenkomst Elst-Zuid over aanschaf zonnepanelen


Maandag 4 juli 2016, 19.30 uur in ‘De Wieken’

De aanschafprijs van zonnepanelen is de afgelopen vijf jaar met een kwart gedaald waardoor huishoudens met een gemiddelde installatie volgens voorlichtingsinstantie Milieu Centraal nu 450 euro per jaar kunnen verdienen aan zonnestroom. Dit gegeven is voor Wijkplatform Elst-Zuid aanleiding wijkbewoners te informeren over aanschaf, installatie en financiële gevolgen van het aanbrengen van zonnepanelen op of tegen het dak van de woning.

Nog een aanleiding om aanschaf van zonnepanelen te overwegen is de toekomstige wijziging in het prijsbeleid van energiemaatschappijen. Vanaf 2019 mogen energiebedrijven ieder kwartier een andere stroomprijs rekenen. Volgend jaar kan dat al op kleine schaal. Het opwekken van eigen energie kan ook daardoor aantrekkelijker worden.

De informatieavond wordt gehouden in sociaal-cultureelcentrum De Wieken, Prinses Irenestraat 49 in Elst en begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur). De avond wordt mede georganiseerd door Zonnecollectief Overbetuwe. Het programma bestaat o.a. uit een presentatie van Zonnecollectief Overbetuwe door Hans Bruggeman en een inleiding door Frank van Rooijen over ‘Duurzaam Overbetuwe’.

Belangstellenden worden ondermeer geïnformeerd over:

  • de werking van een zonnepaneel
  • geschiktheid van een dak
  • terugverdientijd
  • te realiseren prijzen bij collectieve aanschaf

Voor volledig programma klik: Programma BEC.
Aanmelden voor de informatieavond kan middels het contactformulier. De toegang is gratis en verplicht tot niets.