Buurt drijft ‘boeven’ in handen politie


Met de buurtpreventie in de buurten Wuurde en Zuiling zit het wel goed. In goede samenwerking tussen leden van WhatsApp-groepen en het buurtpreventieteam zijn maandag 30 januari rond 18.30 uur twee ‘boeven’ in de val gelokt en kon de politie hen inrekenen.

Dit alles gebeurde tijdens een oefening waarbij politie en wijkbewoners samen zijn opgetrokken. In werkelijkheid waren de twee verdachte figuren leden van het politieteam.

Nadat de twee verdachte personen via WhatsApp-groepen waren gesignaleerd volgde er een reeks van meldingen van buurtbewoners met informatie over gedrag van de ‘boeven’ en de plaats waar zij zich bevonden. Voor leden van het surveillerende buurtpreventieteam Wuurde/Zuiling was deze informatie voldoende om onraad te voorkomen en de politie in staat te stellen hun collegiale boeven in te rekenen.

De oefening is dezelfde avond in het gemeentehuis met alle betrokkenen geëvalueerd. Namens de gemeente Overbetuwe werden de helden van het buurtpreventieteam beloond met een waardebon.

Leden buurtpreventieteam met “boef”.
Onze wijkagent Ria Bernardus op Twitter (30-01-2017): Vanavond ‘boef in de wijk’ geoefend met 2 Whatsapp groepen in ElstZuid. Het bleek een groot succes.

Lees meer over buurpreventie bij project buurtpreventie