Fotoalbums

Klik op de pijlen of de dots om een volgende foto te bekijken


Interactieve bewonersavond

21-11-2016

Met ruim 100 belangstellenden was de grote zaal van Het Wapen van Elst goed bezet. Het programma bood veel informatie over de projecten waaraan wijkbewoners werken. Er waren diverse resultaten te melden waar onder de aanpassingen van De Wuurde als 30-km weg. Leden van het buurtpreventieteam Zuiling/Wuurde werden verrast met een hartverwarmend applaus voor hun goede werk. De plannen voor het ontwikkelen van Park de Wuurde en de verkeersveiligheid op de Valburgseweg (bij AH) worden met belangstelling gevolgd.

De in Elst-Zuid wonende schrijfster Klaske Bakker lukte de aandacht van de zaal vast te houden met een kort verhaal over Elst dat speciaal voor deze gelegenheid is geschreven.

De informatiemarkt bood de aanwezigen gelegenheid elkaar te informeren en met elkaar in gesprek te gaan. Wensen konden op een wenskaart worden geschreven en die kon vervolgens in een wensboom worden gehangen.

De foto’s zijn gemaakt door Henk ten Westenend, Bestuurslid Wijkplatform Elst-Zuid.


De Wuurde 30-km

Afronding werkzaaamheden

Inzet van wijkbewoners in Elst-Zuid heeft ervoor gezorgd dat de gemeente Overbetuwe bereid is gevonden De Wuurde meer aan te passen als 30-km weg. De markeringen rond bestaande wegversmallingen zijn aangepast en er zijn twee nieuwe versmallingen aangebracht. Deze snelheidsremmende maatregelen moeten de weggebruikers (nog) meer bewust maken van het niet harder mogen rijden dan 30 km per uur. Ook de verkeersborden met de aanduiding dat een 30-km zone wordt in- of uitgereden zijn vernieuwd.

Op woensdag 19 oktober hebben aanwonenden en vrijwilligers van Wijkplatform Elst-Zuid samen met Stefan Donselaar van de gemeente Overbetuwe de wegverbeteringen officieel in gebruik genomen. Dit gebeurde tijdens een gezellig samenzijn op De Wuurde. Namens de wijkbewoners heeft Diny Gesthuizen samen met kinderen die aan De Wuurde wonen de officiële handeling verricht waarmee het aangepaste wegvak in gebruik is genomen.


Verkeer

Snelheidscontrole op de Wuurde

Tijdens een snelheidscontrole op de Wuurde in Elst zijn op donderdag 23 oktober 2015 tussen 17.00 en 18.00 uur 114 weggebruikers gecontroleerd.

De actie was vooral preventief bedoeld zodat men zich meer bewust wordt dat dit een 30-kilometer weg is dwars door een woonwijk. Het merendeel van de weggebruikers overschreed de maximum toegestane snelheid en werd door de politie gewaarschuwd.


Stoelenproject Galamapark

Onze trots

Tijdens een van onze camperreizen in 2008 kwamen wij dit stoelenproject in Vollenhove tegen. Het wijkplatform was net opgericht en het bestuur mocht van de gemeente een suggestie doen voor een kunstwerk o.i.d. Ik heb er foto’s van gemaakt en tijdens ons jaarlijkse herfstgesprek met de gemeente het voorstel gedaan van het stoelenproject. De toenmalige burgemeester mevrouw Tuijnman was direct enthousiast en het zitje mocht worden gerealiseerd.

Samen met Fred Bootsma (voorzitter) met de plannen naar metaalbewerking Jos Klomp in Valburg gegaan en het e.e.a. ontworpen. Met laser zijn op de tafel de acht verschillende buurten aangebracht en in de rugleuning van de acht stoelen ons logo van het uiltje. Op 27 april 2009 zijn de stoelen en tafel door de firma Klomp geplaatst. Op 1 mei 2009 heeft mevrouw Tuijnman het stoelenproject feestelijk in gebruik genomen door het doorknippen van een lint.

Met het winnen van de leefbaarheidsprijs die jaarlijks wordt toegekend door de Huurdersvereniging Overbetuwe werd verlichting aangebracht. Vervolgens de vijf moerbeibomen gesponsord gekregen van de Rabobank. En zo ontstond er een stukje Wijkplatform Elst Zuid waar we nog steeds erg trots op zijn.

Meta van Hattum, Bestuurslid Wijkplatform Elst-Zuid


Uiltjes

Logo

Het logo van het wijkplatform Elst-Zuid is een uiltje, geïnspireerd door “de uiltjes” aan de Valburgseweg.

Officiële naam van het kunstwerk is Zeven vinger bruggen. Zeven ronde zuilen van roestbruin staal variëren zodanig in hoogte, dat ze gezamenlijk een boog vormen in het landschap. Op de palen zijn zeven bronzen uilen neergestreken. Een kunstwerk op de grens tussen natuur en cultuur. In een gebied waar de verstedelijking onverbiddelijk oprukt ten koste van de natuur, is de uil als symbool van wijsheid een welkome gast.

Het kunstwerk is gemaakt door Joseph Semah en geplaatst in 1995.

De foto’s zijn gemaakt door Henk ten Westenend, Bestuurslid Wijkplatform Elst-Zuid.