Inbraken zoveel mogelijk voorkomen


Geplaatst op: 13 maart 2016

Het wijkplatform Elst-Zuid vindt het erg belangrijk dat haar bewoners zich veilig voelen in de wijk. Het gebruik van WhatsApp-groepen draagt hier zeker toe bij.

Van onze wijkagent Ria Bernardus hebben we vernomen dat het aantal woninginbraken fors is gedaald.

Helaas blijkt nu dat er veel auto inbraken gepleegd worden. Dit komt mede doordat Elst een goed uitvalbasis is voor autodieven.

De politie doet alles wat binnen hun mogelijkheden ligt om het aantal auto inbraken fors te verminderen. Aan u de vraag om vooral oplettend te zijn, waardevolle zaken niet in de auto achter te laten. Mocht u iets vreemds opmerken neem dan snel contact op met de politie.

Laten we met ons allen zorgen voor een veilige wijk.

Eerder geplaatst op: 24 december 2015

Het is goed te realiseren dat er mensen zijn die kwade bedoelingen hebben en misbruik willen maken van de momenten waarop u niet thuis bent. De politie vraagt hiervoor aandacht omdat het aantal inbraken kan worden beperkt door enkele simpele maatregelen.
Gaat u gezellige uurtjes beleven met mensen die u graag ontmoet of verlaat u om andere reden uw woning dan is het verstandig je huis niet ‚zomaar’ te verlaten. Het is raadzaam enkele lampen aan te laten, geen waardevolle voorwerpen in het zicht te leggen en de ramen te sluiten. Het aanlaten van de TV terwijl u niet thuis bent verkleint het risico van inbraak aanmerkelijk. Denk ook aan de kliko voor de deur die een prima opstap kan zijn naar een schuur- of garagedak en vervolgens naar ramen op een verdieping. Het advies is kliko’s op een afgesloten plek te plaatsen.

Een WhatsApp-groep in uw buurt

WhatsApp_Logo_1

Overal in Nederland maken steeds meer burgers gebruik van een WhatsApp-groep om hun buurt of wijk veiliger te maken. Wijkplatform Elst-Zuid stimuleert samen met politie en gemeente Overbetuwe het vormen van een WhatsApp-groep.

Buurtbewoners kunnen elkaar namelijk attent maken op zaken die spelen in de buurt. Ze kunnen samen een oogje in het zeil houden en sneller verdachte situaties melden bij de politie. Op deze wijze zijn buurtbewoners extra ogen en oren in de wijk.
Wilt u meer weten kijkt dan naar de folder: ‘Nieuwsfolder Watch App‘. Wijkplatform Elst-Zuid helpt u graag bij het opstarten van een nieuwe WhatsApp-groep in uw buurt.