Privacy- en cookieverklaring

De invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of ook GDPR genoemd) per 25 mei 2018 verplicht ondernemingen, verenigingen, stichtingen en organisaties uw persoonsgegevens te beschermen, uw privacy te respecteren en daarvoor afdoende maatregelen te nemen. Ook onze vrijwilligersorganisatie hecht veel belang aan uw privacy. Wij gaan voorzichtig om met het verwerken van uw gegevens en geven hiervan een overzicht.

Cookies

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies. Een cookie is een klein bestandje dat bij bezoek aan onze website wordt meegestuurd en in het geheugen van uw laptop, tablet, telefoon of dergelijke wordt opgeslagen. Wij gebruiken deze cookies om onze website te verbeteren en goed te laten functioneren en beschermen. Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies.

U kunt uw internetbrowser zo in te stellen dat u geen cookies opslaat op bijvoorbeeld uw laptop of tablet. Daarnaast kunt u ook alle cookies die eerder zijn opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.

Google Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Wij gebruiken deze informatie om de werking van onze website te verbeteren. (Voor het privacybeleid en meer informatie over Google Analytics verwijzen wij naar Google Analytics.)

Social Media

Op onze website is een koppeling met een Social Media platform FaceBook gemaakt.

Persoonsgegevens

Wij bewaren en gebruiken uitsluitend persoonsgegevens die u bij gebruik van onze website rechtstreeks aan ons op geeft in het kader van een door u gestelde vraag of dienst. Deze persoonsgegevens zijn:

  • Uw voor- en achternaam
  • Uw e-mailadres

Contactformulier

Wij bieden via onze website de mogelijkheid vragen te stellen middels een contactformulier. U kiest zelf welke gegevens u daarbij verstrekt. De gegevens die u ons toestuurt, worden bewaard zolang als de aard van het formulier of de inhoud van uw e-mail nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling daarvan.

Derden

Wij publiceren uw persoonsgegevens niet en verstrekken deze ook niet aan derden. Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden.

Beveiliging

Wij nemen beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. Wij maken gebruik van beveiligde verbindingen (SSL, Secure Sockets Layer).

Uw rechten met betrekking tot uw persoonsgegevens

Voor vragen of klachten over ons privacybeleid of vragen omtrent inzage en wijzigingen of verwijdering van uw persoonsgegevens vragen wij u contact met ons opnemen. Wilt u meer weten over de AVG of hebt u op grond van de privacywetgeving een klacht dan verwijzen wij naar de Autoriteit Persoonsgegevens.