Project Duurzame energie


Geplaatst op: 4-10-2016

Zonnecollectief stelt teleur

Na de goed bezochte en informatieve bijeenkomst op 4 juli hebben 17 belangstellenden zich aangemeld bij Stichting Zonnecollectief Overbetuwe in de verwachting een gunstige aanbieding voor het aanschaffen van zonnepanelen tegemoet te kunnen zien.

Helaas heeft geen van de belangstellenden een aanbieding ontvangen en heeft het Zonnecollectief ook verder geen contact meer opgenomen. Wijkplatform Elst-Zuid is bijzonder teleurgesteld in de wijze waarop Stichting Zonnecollectief Overbetuwe met de belangen van wijkbewoners is omgegaan.

Ons wijkplatform heeft de Stichting Zonnecollectief Overbetuwe hierop aangesproken hetgeen niet tot een gewenst effect heeft geleid. Het Wijkplatform heeft de 17 belangstellenden op de hoogte gebracht van de ontstane situatie. Het lijkt redelijk dat de belangstellenden die 25 euro aan het Zonnecollectief hebben voldaan deze teruggestort krijgen.


Geplaatst op: 6-07-2016

Informatieavond zonnepanelen

Tot de laatste stoel was de grote zaal in ‘De Wieken’ bezet tijdens de presentaties van ‘Zonnecollectief Overbetuwe en ‘E4S Consult’ over aanschaf van zonnepanelen. De verstrekte informatie was uitgebreid en vooral gericht op de hedendaagse technieken, de geschiktheid van een woning en het financieel rendement. Na afloop was er een tekort aan belangstellingsformulieren voor een geheel vrijblijvend persoonlijk advies bij geïnteresseerde wijkbewoners thuis. Belangstellenden die de informatieavond niet hebben bezocht kunnen uitgebreide informatie vinden op de website van zonnecollectief overbetuwe. Op die site is ook het belangstellingsformulier te downloaden.

De info.avond was een initiatief van Wijkplatform Elst-Zuid in samenwerking met ‘Zonnecollectief Overbetuwe’.

SAM_1233


Geplaatst op: 25-06-2016

Informatieavond over zonnepanelen gepland op maandag 4 juli 2016, 19.30 uur in ‘De Wieken’

De aanschafprijs van zonnepanelen is de afgelopen vijf jaar met een kwart gedaald waardoor huishoudens met een gemiddelde installatie volgens voorlichtingsinstantie Milieu Centraal nu 450 euro per jaar kunnen verdienen aan zonnestroom. Dit gegeven is voor Wijkplatform Elst-Zuid aanleiding wijkbewoners te informeren over aanschaf, installatie en financiële gevolgen van het aanbrengen van zonnepanelen op of tegen het dak van de woning.

Nog een aanleiding om aanschaf van zonnepanelen te overwegen is de toekomstige wijziging in het prijsbeleid van energiemaatschappijen. Vanaf 2019 mogen energiebedrijven ieder kwartier een andere stroomprijs rekenen. Volgend jaar kan dat al op kleine schaal. Het opwekken van eigen energie kan ook daardoor aantrekkelijker worden.

De informatieavond wordt gehouden in sociaal-cultureelcentrum De Wieken, Prinses Irenestraat 49 in Elst en begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur). De avond wordt mede georganiseerd door Zonnecollectief Overbetuwe. Het programma bestaat o.a. uit een presentatie van Zonnecollectief Overbetuwe door Hans Bruggeman en een inleiding door Frank van Rooijen over ‘Duurzaam Overbetuwe’.

Belangstellenden worden ondermeer geïnformeerd over:

  • de werking van een zonnepaneel
  • geschiktheid van een dak
  • terugverdientijd
  • te realiseren prijzen bij collectieve aanschaf

Voor volledig programma klik: Programma BEC.
Aanmelden voor de informatieavond kan middels het contactformulier. De toegang is gratis en verplicht tot niets.